Een granaatrode wijn met een complex aroma van kruiden, rozijnen, noten, droge tabak, evenwichtig.
De wijn heeft body, lichte tannines en een zeer lange elegante afdronk.
Food pairing
De perfecte wijn bij wildgerechten, gegrild of geroosterd vlees en kaasschotel.
Druiven: Aragonêz, Trincadeira, Castelão
Vinificatie
Met de hand geplukte druiven worden gelost en onmiddellijk ontsteeld en geperst. De gisting begint bij een gecontroleerde temperatuur van 28ºC. Daarna verblijft de wijn gedurende 12 tot 18 maanden in nieuwe en reeds gebruikte vaten van Portugese en Franse eik. Na het bottelen zal deze wijn nog 1 jaar in de kelders verblijven alvorens op de markt te worden gebracht.
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3.9
Bewaren en serveren
Klaar om nu te drinken of kan, indien opgeslagen onder de juiste omstandigheden (12°C & 75% relatieve vochtigheid), nog gemakkelijk 6 tot 8 jaar bewaard worden.
Serveren bij 16°-18°C
Critics & Awards
90/100 - Decanter World Wine Awards
Tasted: Jun 2018