Food Pairing
Kaasschotel en rood vlees
Druiven: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão
Ontsteeld gevolgd door koude premaceratie en fermentatie (8ºC) in roestvrijstalen tanks gedurende 4 dagen (24-26 ° C). Drie "délastages" per dag om zachte en structurerende tanines te extraheren en de zwarte en blauwfruitige aroma's te behouden. Veroudering in roestvrijstalen vaten van 25000L.
Délastaga= Men laat de wijn redelijk snel af waardoor de 'chapeau' breekt op de bodem, dan laat men de temperatuur in de chapeau stijgen tot 40 à 50 °C waardoor de extractie verbetert. Daarna pompt men de wijn terug bovenop de chapeau.
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en serveren
Serveren : 16° - 17°C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
4,2/5 - Vivino (431 ratings)
90/100 - Decanter World Wine Awards Tasted: Jan 2021
88/100 - Wine Enthusiast Tasted: Apr 2021
As its name indicates, this wine was matured in tanks rather than wood. That has brought out ripe black fruits as well as an earthy character that will soften as the wine ages. Its perfumed fruitiness is already promising good things—just give this wine until 2022. Roger Voss