Webshop » Meer wijnen » Rosé Wijn » Esporão Monte Velho Rose 2021

Esporão Monte Velho Rose 2021

NAESP0055 Esporão Monte Velho Rose 2021

NAESP0055 Esporão Monte Velho Rose 2021

€ 8,30

Uitverkocht

ESPORÃO LANCEERT DE EERSTE MONTE VELHO ROSÉ - 23 maart 2021 - Persbericht
De eerste Monte Velho Rosé kwam op de markt. Presenteert zich met een Alentejo karakter, rijk en veelzijdig aan tafel. Met een mooie zalmkleur en aroma's die doen denken aan rijp rood fruit met hints van groene munt, valt deze rosé ook op door zijn frisheid en elegantie die het een uitstekend gezelschap maken, zowel voor lichte voorgerechten als voor complexere gerechten. Langzaam gemaakt in de Alentejo, volgt Monte Velho Rosé 2020 dezelfde filosofie als de witte en rode versies, en presenteert zichzelf met een Alentejo-karakter, rijk en veelzijdig aan tafel. Met een mooie zalmkleur en aroma's die doen denken aan rijp rood fruit met hints van groene munt, valt deze rosé ook op door zijn frisheid en elegantie die het een uitstekend gezelschap maken, zowel voor lichte voorgerechten als voor complexere gerechten.
Voor Sandra Alves, oenoloog bij Herdade do Esporão: "Als we aan Monte Velho denken, denken we aan een wijn die ongetwijfeld Alentejo is, vriend van de tafel, gemaakt met precisie. De nieuwe Monte Velho Rosé behoudt deze kenmerken, maar versterkt de lichtheid en frisheid die we zoeken in een rosé, waardoor het ontspannen en ongecompliceerd wordt. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar druiven in een vroeger stadium van rijpheid. We hebben onder andere een partij Touriga Nacional, Aragonez, Trincadeira, Tinta Caiada geselecteerd om de frisheid en elegantie die kenmerkend zijn voor de Alentejo te benadrukken.”
 
Food pairing
Smaakt heerlijk bij wit vlees, Italiaanse gerechten, vis en salades
 
Druiven: Aragonez, Syrah, Touriga Nacional, Syrah
Ontstelen, koelen van most, korte maceratie van de huid, persen, temperatuurgecontroleerde fermentatie in roestvrijstalen tanks, centrifugeren, stabiliseren en filtreren.
  
Alcoholgehalte
12,5%
pH: 3,32
 
Bewaren en serveren
Schenken op 10-12°C

Critics & Awards
  

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop