Webshop » Meer wijnen » Witte Wijn » Niepoort Redoma Branco 2020

Niepoort Redoma Branco 2020

YCNI03319 Niepoort Redoma Branco 2020

€ 20,80 € 19,80

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 3

De Redoma Branco 2019 biedt een uitzonderlijk fris en sober karakter. Een complexe neus combineert subtiele citrusachtige en bloemige tonen met de mineraliteit die typisch is voor mica-leisteenbodems. De smaak is zijdezacht, met een uitstekende zuurgraad die de wijn een stevige ruggengraat geeft. Deze lichtvoetige Redoma Branco 2019 maakt indruk met zijn balans en verouderingspotentieel. De afwerking is lineair, droog en expressief.
  
Food pairing
Heerlijk bij in de oven gebakken vis, gevogelte en andere witvlees-gerechten
Vegetarische suggesties: gerechten op basis van wortelgroenten (rapen, zoete aardappel, rode biet), Caesarsalade & Kaas
 
Druiven : Rabigato, Códega, Viosinho, Donzelinho, Dorinto
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die groeien op de rechteroever van de rivier de Douro, op een hoogte van 400 tot 600 meter boven zeeniveau. Deze wijnstokken groeien voornamelijk op mica-leisteenbodems, die, in combinatie met de complexiteit van de verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Douro-regio, delicate wijnen creëren vol frisheid en mineraliteit. 
Na zorgvuldig te zijn gesorteerd op onze sorteertafel, werd het fruit voorzichtig geperst en heeft het ongeveer 24 uur gerust. De alcoholische gisting vond spontaan plaats in 228L en 500L Franse eiken vaten, waar de wijn ook 6 maanden op rijpt.
   
2020 was zeer heterogeen. Een regenachtige winter werd gevolgd door een vrij gematigde lente, die gunstige omstandigheden bood voor de groei van de wijnstokken. Aan de andere kant was de maand juni relatief koel en vertraagde de groeicyclus. Juli bracht zeer hoge temperaturen (de heetste sinds 1931), met drie hittegolven die de opbrengsten enigszins verminderden. De oogst begon in de eerste weken van augustus in de heetste gebieden en eindigde eind september op de hoger gelegen hellingen.
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die groeien op de rechteroever van de rivier de Douro, op een hoogte van 400 tot 600 meter boven de zeespiegel. Deze wijnstokken groeien efficiënt op mica-schistbodems, die, in combinatie met de complexiteit van de verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Douro-regio, delicate wijnen creëren vol frisheid en mineraliteit. 

Na zorgvuldig gesorteerd te zijn op onze sorteertafel, werd het fruit voorzichtig geperst en ongeveer 24 uur gelaten. Alcoholische gisting vond spontaan plaats in 228L en 500L Franse eiken vaten, waar de wijn ook 8 maanden rijpte.
  
Bewaren en serveren  
Serveren op 10-12°C
Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden 
 
Alcoholgehalte
12,3 %vol
pH: 3,15  

4,2/5 - Vivino (457 ratings)
   
Tags : Niepoort -  Douro

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop