Druiven : Rabigato, Códega, Viosinho, Donzelinho, Dorinto
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die groeien op de rechteroever van de rivier de Douro, op een hoogte van 400 tot 600 meter boven zeeniveau. Deze wijnstokken groeien voornamelijk op mica-leisteenbodems, die, in combinatie met de complexiteit van de verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Douro-regio, delicate wijnen creëren vol frisheid en mineraliteit.
Na zorgvuldig te zijn gesorteerd op onze sorteertafel, werd het fruit voorzichtig geperst en heeft het ongeveer 24 uur gerust. De alcoholische gisting vond spontaan plaats in 228L en 500L Franse eiken vaten, waar de wijn ook 6 maanden op rijpt.
2020 was zeer heterogeen. Een regenachtige winter werd gevolgd door een vrij gematigde lente, die gunstige omstandigheden bood voor de groei van de wijnstokken. Aan de andere kant was de maand juni relatief koel en vertraagde de groeicyclus. Juli bracht zeer hoge temperaturen (de heetste sinds 1931), met drie hittegolven die de opbrengsten enigszins verminderden. De oogst begon in de eerste weken van augustus in de heetste gebieden en eindigde eind september op de hoger gelegen hellingen.
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die groeien op de rechteroever van de rivier de Douro, op een hoogte van 400 tot 600 meter boven de zeespiegel. Deze wijnstokken groeien efficiënt op mica-schistbodems, die, in combinatie met de complexiteit van de verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Douro-regio, delicate wijnen creëren vol frisheid en mineraliteit.
Na zorgvuldig gesorteerd te zijn op onze sorteertafel, werd het fruit voorzichtig geperst en ongeveer 24 uur gelaten. Alcoholische gisting vond spontaan plaats in 228L en 500L Franse eiken vaten, waar de wijn ook 8 maanden rijpte.
Bewaren en serveren
Serveren op 10-12°C
Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden
Alcoholgehalte
12,3 %vol
pH: 3,15