Tinto Red Premium Gin wordt geproduceerd in Portugal, De kuststrook van de Minho, en wordt op smaak gebracht met ingrediënten afkomstig uit de regio rond Valença. Waaronder dille, mint geurende kattekruid, schors van de witte wilg (staat volgens veel mensen voor zuiverheid), vlierbessen, citroenmelisse, eucalyptusblad, rozemarijn en lavendel, citroenen, sinaasappel en braambessen. Maar wat het nou zo streek gebonden maakt is door het gebruik van de perico vrucht die seizoens-gebonden groeit aan de escramboeiro boom. Deze begint pas met groeien aan het eind van oktober. Een vrucht die een klein beetje te vergelijken is meet een peer. Deze ingrediënten worden voor een lange tijd gemacreerd zodat hun smaken goed worden opgenomen in de drank en 3 maal gedistilleerd. Dit zorgt voor een uiterst unieke gin, krachtig met fruitige tonen. Licht zoet, met zure achtergrond dankzij de speciale perico vrucht en rijpe bessen. Fleurige aroma's en aardse tonen van een bosbodem.
Food pairing
Voeg ijs toe en koel het glas. Voeg 3 kardemomzaadjes en citroenschil toe. Voeg 5 cl Tinto Red Premium Gin en 20 cl tonic toe, FeverTree Indian Tonic doet het hier uitstekend
Druiven:
Alcoholgehalte
40 %vol
Bewaren en serveren
Serveren op kamertemperatuur
Critics & Awards