Gebotteld in 1965, maar de producent bewaarde de wijn tot 2011 voordat hij deze op de markt bracht.
Beperkte voorraad. Kracht, dimensie en echt karakter zijn allemaal kenmerken van deze meest memorabele vintage. Zelfs na bijna 55 jaar maken de beste wijnen altijd indruk met hun essentiële drie componenten van fruit, tannine en elegantie; de laatste is weliswaar iets minder wetenschappelijk, maar altijd aanwezig. De grote 63s lijken bijna altijd jonger dan ze in werkelijkheid zijn
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
95/100 - CellarTracker (58 notes)