Webshop » Meer wijnen » Espumante » Tiago Cabaço Espumante Bruto Reserva

Tiago Cabaço Espumante Bruto Reserva

NATC013 Tiago Cabaço Espumante Bruto Reserva

€ 21,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Dit is de tweede jaargang van een mousserende wijn met de signatuur van Tiago Cabaço. Aantrekkelijk, fris en licht dat het fruit met al zijn frisheid onthult. Visueel presenteert het een heldere gouden strokleur met een fijne en aanhoudende bubbel. Op de neus is het expressief, onthult een goede complexiteit, tonen van noten, amandelen en wat wit fruit. In de mond toont het levendigheid met finesse en delicatesse. Goede structuur en zuurgraad die het een frisse en lange afdronk geven.
 
Tiago Cabaço is niet langer een opkomende waarde in de Alentejo, maar doet zich vandaag gelden als een van de meest solide en opvallende namen van de nieuwe generatie Alentejo-producenten. Geboren en getogen in Estremoz, in het hart van de wijnstreek Alentejo, raakte hij al op jonge leeftijd gewend aan het leven en werken in de velden, in de wijngaard van zijn ouders, en leerde hij van hen de kleine en grote geheimen van de wijngaard.. Tegenwoordig wordt Tiago Cabaço beschouwd als een van de meest veelbelovende producenten in de Alentejo, met een familie aan verleidelijke en serieuze wijnen, modern van stijl en vorm, maar diep Alentejo van karakter.
 
Food pairing
Uitstekend als aperitief, ook heerlijk bij foie gras, konijn met pruimen, desserten, salades, wit vleesgerechten, pasta, hors d'oeuvres en vis.
 
Druiven: Arinto, Antão Vaz & Sauvignon Blanc
De zomer was heet, maar Estremoz handhaafde de grote thermische amplitudes die zo kenmerkend en fundamenteel zijn. Het stelt de wijngaard in staat om langzame rijping te verkrijgen en om druiven te krijgen met een uitstekende balans tussen alcohol en zuurgraad. De nabijheid van de kelder tot de wijngaarden, de zachte persen, de lage gistingstemperaturen, evenals de tweede gisting op fles, gevolgd door 9 maanden werk op de droesem tot de ontgassing, waren ook factoren die bijdroegen aan het resultaat van deze tweede gisting. Deze Tiago Cabaço Reserve Mousserende wijn werd geproduceerd volgens de klassieke methode. Heeft 3 jaar en 5 maanden gerijpt
  
Alcoholgehalte
11% vol
pH: 3,15
 
Bewaren en serveren
Serveren bij 10°C.
 
Critics & Awards
 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop