Zoals ook de vernieuwde Senior Tawny port met de bekende snor, is er ook een Junior Ruby port versie. Een jonge, frisse, eigentijdse port, wat de zonnebril op de fles ook wil uitbeelden. In tegenstelling tot een tawny, wordt deze port al snel op fles gebracht om vervolgens op fles verder te rijpen. Hierdoor wordt de jeugdigheid en frisheid samen met het donkere fruit optimaal behouden. De port is mooi vol van smaak, met intense tonen van pruimen, bramen en een hint van chocolade
Food pairing
Heerlijk met zachte kazen (Brie, Port Salut) of half belegen kazen. Ook uitermate geschikt voor desserts gemaakt van chocolade, vers fruit, rode en wilde vruchten. Of wat dacht je met pepersteak, een ware lekkernij
afkomstig van oude wijnstokken met lage productie in de Cima Corgo, in de Douro-vallei. Druiven zijn, voor het grootste deel, geplet in lagares [grote persen], gevolgd door een kort verblijf op Frans eiken vaten, in de kelders van Vila Nova de Gaia
Bewaren en serveren
Serveren bij 12-14°C
Kan direct gedronken worden en hoeft niet gedecanteerd worden.
Fles rechtopstaand bewaren op een constante temperatuur en weg van intense direct licht. Na opening nog 6 weken houdbaar