Ter ere van de lange traditie van mousserende wijnen in de regio van Bairrada, hebben we de productie van de mousserende Vadio opnieuw uitgevonden door de basiswijn te laten rijpen met behulp van een Solera-methode die begon in 2007, met al 10 oogsten in de basiswijn. Lichtgeel goud, messing reflecties. Delicaat rokerige kruidenkruiden, rijpe appels met een vleugje kersen, witte bloesems, een delicaat vleugje honing op de achtergrond. Sappig, zoet geel tropisch fruit, wat karwij, bloedsinaasappels, goede complexiteit, honing ook in de afdronk, toont balans en lengte.
Het aroma heeft een grote complexiteit en elegantie, als gevolg van veroudering door de zon.
Food-Pairing
Heerlijk bij fruits de mer, gevogeltesalades en als aperitief
Druiven : Baga, Bical, Cercial
Geproduceerd van bical, baga en cercial, wordt elk perceel 's ochtends afzonderlijk geoogst, gevolgd door een zachte persing van de hele tros. De fermentatie vindt volledig op vat plaats en de rijping op de droesem wordt gedurende ongeveer 6 maanden bevorderd.
In de eerste maanden van het nieuwe jaar wordt ongeveer 30% van de basiswijn verwijderd om de nieuwe tirage (bottelen van de mousserende wijn) te maken. Op dat moment wordt de solera opnieuw geattesteerd met wijn van de vorige oogst, en dus continu oogst na oogst, wat zorgt voor consistentie en karakter. Volgens de klassieke methode vindt de tweede gisting op fles plaats en is de minimale rijping vóór de eerste dégorgement 18 maanden.
Alcoholgehalte
12 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 3 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 8 °C
Critics & Awards
91/100 - falstaff Tasted 2019
92/100 - Robert Parker, Wine Advocate
92/100 - Wine Spectator Tasted: Dec 2019