Een aroma van caramel en rozijntjes aangevuld met kruidige en rokerige toetsen. Zoet in de mond, maar goed in balans door de krachtige zuren. In de afdronk herkennen we aroma's van walnoten en vijgenconfituur.
Food-pairing
moet niet gedecanteerd worden. Kan ook zo gedronken worden, maar is ook een goede
metgezel bij kaas of half-zoete desserts. Uitstekende met fruitsalades, chocolade, petit fours en koffie.
Druiven: Boal (Bual)
De druiven worden geselecteerd en daarna pneumatisch geperst. De gisting wordt na enkele dagen onderbroken door alcohol van 96% toe te voegen tot de gewenste sterkte. Daarna rijpt de wijn minstens 10 jaar volgens de traditionele "canteiro"-methode, dat wil zeggen dat de wijn traag oxideert in vaten van 620 l in een niet-geïsoleerde ruimte, met natuurlijke temperatuurschommelingen. (Dit in tegenstelling tot de snellere "estufa"-methode, waarbij de wijn verhit wordt).
De vaten worden niet volledig gevuld, omdat oxidatie één van de verlangens is in het rijpingsproces van madera wijn. Juist daardoor kan hij later zo goed met zuurstof om gaan en kan je de wijn vrij lang bewaren, ook nog éénmaal de fles werd geopend.
Alcoholgehalte
19 %vol
Bewaren en serveren
Serveren : 13 - 14°C.
Vereist geen decanteren.
Is na opening nog maanden goed.
Critics & Awards
91/100 - Jamie Goode
Tasted: 02-Jan-1990
16,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 23-Jul-2012
15/200 - Jancis Robinson
85/100 - CellarTracker (11 notes)
Gold
- International Wine Challenge, 2014
Silver
- International Wine Challenge, 2011
Bronze
- International Wine Challenge, 2010
Bronze
- International Wine Challenge, 2009
Silver - Decanter World Wine Awards, 2014