Deze witte porto is één van de meest populaire witte halfdroge porto's. Een complex aroma van "nougat", citroenschil, koffie en munt. Uitstekend, full-bodied, met een zeer lange en aanhoudende afdronk.
Food-Pairing
Mortadella (worst van varkensvlees)
, vis met aardappelen en gezouten amandelen, dessert, kazen en ganzenlver
Kan ook als aperitief gedronken worden.
Druiven: Arinto, Cercial, Gouveio, Malvasia fina, Rabigato en Viosinho
Traditionele methode van wijnbereiding voor portwijn. Druiven worden gedeeltelijk ontsteeld, met lichte pletten, volgt de fermentatie met maceratie van de schil. De fermentatie vindt plaats met temperatuurregeling en wordt gestopt door brandewijn toe te voegen. Het hele proces van vinificatie wordt gecontroleerd door het team van oenologie, rekening houdend met het soort druiven, het niveau van rijping en de gewenste zoetheid. Deze wijn is het resultaat van het mengen van een selectie van unieke witte portwijnen, gerijpt in eikenhouten vaten voor gemiddeld 17 jaar
Wijnhuis: Quinta da Vista Alegre
Het portwijnhuis Vallegre is eigendom van de familie Cunha Barros, die al vier generaties lang nauw betrokken is bij de productie van portwijn. De activiteiten van de familie zijn voornamelijk afkomstig van Quinta Vista Alegre, diep in de Douro-vallei nabij de stad Pinhão. De wijngaarden van de Quinta beslaan een oppervlakte van ongeveer 55 hectare beplant met de beste druivensoorten van de regio, o.a. Touriga Nacional, Touriga Franca, Roriz en Tinto Cão. De wijnstokken zijn erg oud, sommige zijn bijna 100 jaar oud.
Op Quinta Vista Alegre worden nog de oude "Lagars" gebruikt, waar de druiven enkele uren met de blote voeten worden geplet. Vallegre is ook eigenaar van het oude familiebezit Quinta Valle Longo en twee andere kleine eigendommen. De familie legt zich toe op de productie van portwijnen, maar maakt ook jaarlijks een mooi aandeel tafelwijnen van de hoogste kwaliteit.
Bewaren en serveren
De fles moet rechtop staand bewaard worden, op een constante temperatuur en uit de buurt van fel direct licht.
Serveren bij 10 - 12 ºC. Kan 18 tot 20 weken na opening nog gedronken worden
Critics & Awards
4,2/5 - Vivino (274 reviews)
17,5/20 - Grandes Escolhas Tasted: Apr 2020
92/100 - Decanter World Wine Awards Tasted: 01-Jan-2017
90/100 - Falstaff Magazin Tasted: 12-Dec-2014