Een opmerkelijk elegante vintage portwijn met geconcentreerde aroma's van rijpt fruit. Deze elegante single vintage is goed gebalanceerd, heeft rijpe tannines en een lange, zoete afdronk
Food-Pairing
Deze vintage is overheerlijk bij donkere chocolade en als digestief al dan niet vergezeld van een fijne sigaar. Heerlijk met kaas zoals Stilton of Gorgonzola. Maar u kunt ze ook opnemen in de maaltijd, bijvoorbeeld een steak au Poivre combineren met een dan wel een jonge Vintage portwijn
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
De zeer natte winter en lente werden gevolgd door warm weer, vooral in augustus, toen de temperaturen ongewone niveaus bereikten.
De oogst begon in de eerste helft van september, met de druiven die een gezonde staat, hoge concentratie en zoetheid vertoonden maar een relatief lage zuurgraad. Geproduceerde hoeveelheden waren opmerkelijk; over het algemeen was de kwaliteit heel bevredigend en, in veel gevallen, van een hoog niveau.
Alcoholgehalte
20,5%
pH: 3,7
Conserveren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 12°C.
Decanteren. Serveren bij 18°C. Klaar om nu te drinken.
Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Al deze wijnen kunnen gedronken worden na botteling, maar ze verbeteren aanzienlijk door flesrijping. Na verloop van tijd vormt zich een bezinksel in de fles. Vandaar dat het raadzaam is ze voor het serveren te decanteren. In het begin van de rijping is de kleur bijna zwart, het aroma complex, uiterst fruitig en floraal. De smaak is sterk en tanninehoudend, zeer gestructureerd en doordringend. Langzaam maar zeker veranderen deze wijnen van kleur en worden hun specifieke eigenschappen verder geaccentueerd.
Awards & Critics
Gold - Monde Selection, 2009
89/100 - Wine Enthusiast
86/100 - Wine Spectator
Tasted: 30-Apr-2006