Webshop » Port » Taylor's Vintage 2017 Port

Taylor's Vintage 2017 Port

CIT16 Taylor's Vintage 2017 Port

€ 90,80

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

De Vintage 2017 Port van Taylor komt uit hun drie quinta's: Vargellas, de Terra Feita en do Junco, de pluk begint op Vargellas op 1 september, de vroegste sinds 1945. Nu heeft dit een gedurfd en meer flamboyant boeket ten opzichte van de Croft met laagjes zwarte bes, bosbessen, violet en piment.  De smaak is medium, tamelijk vol. De eerste slok is er een van frisheid, die de droogte en warmte van de zomer volledig vermomt, een ontwapenende finesse rond het frame van tannines die jaren geleden onmogelijk was geweest. Het is een zijdezachte Taylor's, één van de meest gepolijste Vintage Ports van 2017 met energie en spanning die door de finish stromen. Aristocratisch als altijd, helemaal van Taylor. De totale productie is 11.500 wijnkistjes. Neal Martin, vinous.com, juni 2019
 
Food-Pairing 
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn. Geweldig met walnoten, blauwe geaderde en andere rijke gearomatiseerde kazen zijn een uitstekende aanvulling op vintage port; zo ook gedroogde vruchten zoals abrikozen of vijgen 
 
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Alicante Bouschet, Sousão, -
Na een nat 2016 begon het jaar met koude en droge winterse omstandigheden, met een vijfde minder regen dan het dertigjarige gemiddelde. Het openbarsten van de knoppen kwam relatief vroeg, rond 10 maart. De droge omstandigheden hielden aan tot in het voorjaar en het warme weer in april en mei stimuleerde de snelle groei van de wijnstokken. De eerste drie weken van juni waren extreem heet en veroorzaakten schade aan de nieuwe wijngaarden in sommige delen van de Douro. De vroege cyclus ging verder met véraison rond 18 juni, een maand eerder dan het jaar ervoor. Afgezien van enkele onweersbuien en regenval begin juli, bleven de omstandigheden droog tot eind september, hoewel de temperaturen gedurende een groot deel van het rijpingsseizoen gematigd waren. Zoals verwacht rijpte het gewas heel vroeg, met een hoog suikergehalte, wat leidde tot langere fermentaties en een zeer effectieve kleurextractie. Het plukken begon op 1 september in Taylor's Quinta de Vargellas, de vroegste in een generatie. De laatste keer dat het plukken werd geregistreerd als zo vroeg begonnen, was in 1945 - één van de grootste van de 20e-eeuwse jaargangen - toen het eerste fruit werd geplukt op 3 september. De temperaturen tijdens de oogst waren mild, met koele nachten, wat leidde tot evenwichtige fermentaties en een uitstekende extractie. De most was dicht en werd gekenmerkt door een uitzonderlijke kleurdiepte en indrukwekkende fenolen.
 
Alcoholgehalte
19,5 %vol

Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
vin-haute-gamme 
Critics & Awards 
98/100 - Vinous Antonio Galloni Tasted: May 2019
98/100 - Mark Squires, Wine Advocate (July 2019 ), July 2019
97/100 - James Molesworth, WineSpectator.com, May 2019
18,5/20 - Jancis Robinson Tasted: May 2019
19/20 - Farr Vintners, Farr Tasting, June 2019
 
De Vintage jaren
De vroege oogst in 2017 volgde op een groeiseizoen van droogte en hoge temperaturen, waarbij de resulterende wijnen zeer geconcentreerd waren met een goede structuur. 2016 was een lastig jaar voor de telers, maar uiteindelijk zijn ze beloond met superwijnen met elegantie en frisheid, goed genoeg om sommige telers tweemaal te laten nadenken over een algemene vintage verklaring in 2015, waarvan de wijnen er op zichzelf heel goed uitzien. In 2013 zijn de single-vintage-quintas fris en met een levendig fruitkarakter. 2012 is een geweldige single quinta-vintage die elegante wijnen met balans en evenwicht produceerde. 2011 heeft fantastische wijnen geproduceerd met frisheid en een geweldige fruitstijl waardoor ze tijdens hun hele evolutie zullen blijven boeien. 2009 daarentegen gaat over vermogen, dichtheid en levensduur. De vintage 2007 was meer elegant, met een grote diepte, lengte en zuiverheid. De zeer hete zomer van 2003 leverde super rijpe, intense wijnen op. De millenniumwijnoogst van 2000 was heerlijk rijk en rijp, benaderbaar in stijl maar de moeite waard om te houden. 1997 werd alom geprezen en terecht geprezen, maar nog steeds een beetje tijd nodig om tot volledige wasdom te komen. Wijnen uit het oogstjaar 1994 blijven achter vanwege hun intensiteit. 1992 is ook voor de lange termijn, momenteel vrij gesloten. De geconcentreerde wijnen van 1991 moeten nog bewaard worden, hoewel de portwijnen van de kleiner wijnhuizen nog maar net beginnen te voorschijn te komen. De wijnen van de overvloedige oogst uit 1985 hebben een geweldig evenwicht tussen kracht en zoetheid en kunnen vanaf 2017 gedronken worden. De aantrekkelijke stijl uit de jaren 1983 maakt ze perfect voor nu (2018) te drinken. De wijnen van de jaren 1980 vintage zijn ook veel te weinig gewaardeerd en zeer puur. De jaren 1977, ongetwijfeld één van de grote jaargangen, zijn goed gerijpt en staan ​​stevig in het glas, terwijl de initieel gestructureerde wijnen van 1970 het wachten hebben bewezen en nu op hun hoogtepunt zijn. Gelukkig zijn zij die 1966, 1963, 1960 en 1955 nog liggen hebben!
 

Gerelateerde producten



free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Douro : 3-dec-24
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop