De Vintage port van Quinta de Roriz is het resultaat van de samenwerking tussen de eigenaar João van Zeller en de beroemde portfamilie Symington (o.m. Grahams, Dows, Warre en Quinta do Vesuvio). Quinta de Roriz was de eerste wijngaard van Douro die onder zijn eigen naam wijnen produceerde en verkocht. Meer dan 180 jaar geleden had Roriz al internationale erkenning voor de kwaliteit van zijn wijnen. In 1828 halen Roriz Ports de hoogste prijzen bij de veilingen in Londen
De 2016 Vintage Porto's, met een buitengewone intense paarse kleur, zijn van een uitzonderlijke kwaliteit, met tannines die tot de meest verfijnde ooit behoren, en die prachtige smaken van rood fruit ondersteunen. Ze hebben een indrukwekkende structuur, balans, zuurgraad, tannines en kleur in een zeldzame en perfecte uitlijning. Dit is zonder twijfel een gevolg van de langere rijpingstijd waardoor deze druiven gelijkmatig en volledig volwassen konden worden
De oplage van de Quinta de Roriz 2016 Vintage Port is beperkt tot 390 kisten van 12 flessen
Food pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, crêmige, blauwe en oude kaassoorten, als aperitief of als dessertwijn
Druiven: Touriga
Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca & Sousão
Alcoholgehalte
20 %vol
Bewaren en serveren
Serveren 18°C. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Bewaar de fles liggend.
Zet de fles, vóór het decanteren, rechtop voor een korte tijd (maximum 20 tot 30 minuten). Ontkurk langzaam en gestaag en laat de fles nadien een paar minuten rusten. Maak de nek van de fles schoon. Giet de wijn in een schoon en gespoeld dekanteerkaraf. Zolang overgieten tot wanneer u de eerste sporen van sediment in de fles ziet verschijnen.
Gezondheid !
Critics & Awards
93/100 - Robert Parker The Wine Advocate
94/100 - James Suckling
90/100 Derek Smedley MW
16/20 - Richard Mayson