Een fijne reserva uit de Douro. Diep robijnrood. Subtiel en stevig, aroma's van rood fruit en donkere pruimen, maar niet overdreven zoet. Een vleugje peper en specerijen. Prachtig fris en intens, prachtig gemengd in de mond, dus het is moeilijk om individuele smaken in de mond te onderscheiden. Vol, dicht en een zachte lange minerale afwerking met een lichte nuance van koffie
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij niet te sterke vleesgerechten. Zeer goed met gegrilde entrecôte, kalfsvlees en lichte saus. Verrukkelijk bij geroosterde varkenslende met champignons, verse erwten en mini-worteltjes
Druiven Touriga Nacional, Tinto Cao, Touriga Franca
12 maanden in Franse eiken vaten van de Allier en de Nevers voor de 3e keer gebruikt
Eind jaren 80 verwierf de familie Alves de Sousa de 18 hectare die samen de Quinta do Vale da Raposa vormen. In 1992 was het het debuut in de productie van DOC Douro-wijnen met een rode wijn die kenners meteen boeide en de beste referenties verdiende.
Alcoholgehalte
14,5%
Bewaren en serveren
Serveer bij 17ºC en 20 minuten na opening; Kan 8 jaar na de oogst gedronken worden
Critics & Awards