De Evel wordt beschouwd als een typische verwijzing naar de Douro wijnen, robijnrood van kleur en krachtige rassen aroma's van rijp rood fruit, notities van vanille en nuances van hout. Een zeer volle wijn, harmonieus, rond, uitstekende zuurgraad en heerlijke persistente afdronk
Food pairing
Heerlijk bij runds- en varkensvleesgerechten, gehaktbrood, rosbief en gegrilde rood vleesgerechten
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca
Heeft 12 maanden op nieuwe eiken vaten doorgebracht in Vila Nova de Gaia
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Serveren 16 °C
Critics & Awards
91/100 - Wine Enthusiast Tasted:1-Apr-2020
Wijnhuis
De Evel rode wijn wordt geproduceerd uit wijnstokken geplant op Quinta das Carvalhas, Quinta dos Aciprestes en Quinta Cidro, gelegen op in Pinhão, Tua en Vale do São João da Pesqueira, het gebied dat vanouds bekend is om zijn mooie Port, maar waar men ook voortreffelijke stille wijnen produceert.
De eerste twee locaties genieten van een warm klimaat die gestructureerde en elegante geven, terwijl Quinta Cidro profiteert van een koel klimaat, dat door de langzame rijping van de druiven, een aromatische wijn met zachte tannines geeft.
De naam Evel is een afgeleide van het anagram "Leve" dat licht in het Portugees betekent. Dit geeft aan dat deze wijnen een delicaat en een, tegenwoordig hoger gewaardeerd, licht karakter hebben. Dit in tegenstelling tot de traditionele zware Portugese wijnen. Een wijn die betere restaurants in Portugal aanbevelen en die tevens de favoriete wijn voor op staatsbanketten is.