Quinta das Maias werd in 1893 opgericht aan de voet van de Serra de Estrela (sterrenberg). De naam komt van de gele gaspeldoorn die op de hellingen van de berg groeien en die 'Maya (mei) genoemd worden. De 15 hectare wijngaarden bestaan uit verschillende percelen en zijn allemaal biologisch. De grote hoogte geeft een mooie zuurgraad aan de wijn.
De aroma's zijn een aanlokkelijk complexe mix van potloodslijpsel, gedroogde zwarte kersenaroma's, en een vleugje spiritualiteit. Het is een zeer dicht aroma, gevolgd door een steeds diepere textuur met explosieve concentratie, maar uitstekend getemperd door fijne tannines en evenwichtige zuurgraad.
Food-Pairing
Heerlijk bij bij alle soorten vleesgerechten, vooral bij gegrild vlees.
Druiven: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
Bewaren en serveren
Serveren : 16 °C
Alcoholgehalte
14 %vol
Critics & Awards
17/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Jul-2012
17/20 - Jancis Robinson Tasted: 01-Oct-2011