Food pairing
Een heerlijke rode wijn die ideaal is bij witte en rode vleesgerechten, zowel in de traditionele als de moderne keuken.
Druiven: 64% Sousão, 30% Touriga Nacional, 6% blend van traditionele Douro-druivensoorten
Druiven afkomstig van de Cima Corgo. De druiven worden met de hand geoogst en vervoerd in dozen van 18 kg. In de kelder, koude pre-maceratie, spontane gisting, cuvaison gedurende 26 dagen. Rijpt in Franse eiken vaten waarvan 25% nieuw en 75% nieuw en dat gedurende 18 maanden.
Tweeduizend en elf is het startjaar van Maçanita Vinhos, twee broers, twee wijnmakers uit de Douro-regio. Joana Maçanita en António Maçanita waren als vreemden in deze uitgestrekte regio vol traditie, gebruiken en technieken. De gebroeders Maçanita arriveerden in de Douro met een wit blad, enthousiast om de diversiteit van de Douro te verkennen en te onthullen. Gedurende al deze jaren heeft Maçanita Vinhos door middel van zijn wijnen de diversiteit van het terroir van de Douro-regio in zijn puurste en meest trouwe vorm bekend gemaakt.
Maçanita Vinhos heeft geen stijl, het heeft geen eigen stijl, het respecteert en is een trouwe boodschapper van de Douro-terroirs, een visie van de Douro à Maçanita.
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 17-19 °C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
4,3/5 - Vivino (579 ratings)