De Redoma Tinto heeft veel individualiteit te bieden, met diep sobere aroma's, veel mineraliteit, gelaagde complexiteit en zijn diepe sobere aroma's. Complexe en kruidige tonen worden aangevuld door de subtiele plantaardige hints die zo typerend zijn voor de druivensoort Tinta Amarela. Zijn expressieve neus toont ook bloemige tonen die uitstekend harmoniëren met de mineraliteit van de wijn. De Redoma biedt een aangenaam mondgevoel met een uitgesproken elegantie dankzij de stevige zuurgraad en aangename hints door het opnemen van de steeltjes in de blend. Ondanks zijn jeugdigheid vertoont het al een fantastische precisie en een geweldige balans vanwege de lange rijpingstijd van op vat. De afdronk is erg lang en persistent- dit is een wijn die zeker mooi zal rijpen in de fles.
Food pairing
Kruidige gerechten, peper steak, alle rood vlees en wildgerechten. Vegetarische suggestie: bij kruidige gerechten en recepten met champignons
2017 kan worden beschouwd als een perfect jaar voor de Redoma, dankzij de uitstekende kwaliteit van het fruit uit de regio, met een uitstekende zuurgraad en gezondheid van de trossen. 22 maanden in eikenhouten vaten. Afgezien van een speciaal sorteerproces, werden 100% hele trossen overgebracht naar roestvrijstalen lagares uitgerust met gemechaniseerde stampers, waar ze gedurende een korte periode macereerden. Ten slotte ging de wijn door malolactische gisting in oude eiken houten vaten