Food pairing
Perfect bij allerlei soorten vlees, gevogelte (eend of parelhoen), alsook de uitstekende metgezel van allerlei soorten kaas
Druiven: Touriga Franca 35%, Tinta Barroca 10%, Tinta Roriz 15%, Touriga Nacional 20%, 20% anderen
De met de hand geplukte druiven voor Prazo de Roriz worden in kleine, ondiepe containers geplaatst en bij aankomst bij de wijnmakerij Quinta de Roriz worden de trossen handmatig gesorteerd, waarna de bessen een geautomatiseerd selectieproces ondergaan om ervoor te zorgen dat alleen druiven in ideale staat worden verwerkt. Na voorzichtig breken wordt de fermentatie geïnduceerd door inoculatie met een speciaal geselecteerde gistcultuur en vindt deze plaats bij temperaturen tussen 22 en 24°C. Zachte maceraties hebben de voorkeur om frisse en fruitige wijnen te produceren die vanaf jonge leeftijd gedronken kunnen worden. 6 maanden gerijpt in 400 liter Franse eikenhouten vaten.
2018 begon erg droog, met uitgedroogde bodems door het regentekort van het voorgaande jaar. De lente luidde echter overvloedige regen in en de maanden tussen maart en juni registreerden allemaal bovengemiddelde neerslag, waardoor de bodemwatervoorraden ruimschoots werden aangevuld. De natte, koele lente en de over het algemeen onstabiele omstandigheden hielden aan tot in de zomer en resulteerden in een afname van de gewasgrootte. Het was onvermijdelijk dat de groeicyclus van de wijnstok werd vertraagd, maar een hete en droge augustus bracht de rijping weer op het goede spoor. De klimatologische omstandigheden begin september zorgden voor een evenwichtige rijping van de bessen met een goede zuurgraad die tot uiting komt in de balans van deze wijn. De oogst begon op 17 september in de wijngaarden van Roriz en Perdiz; de Touriga Nacional werd geplukt vanaf de 20e en de Touriga Franca vanaf de 27e september.
Alcoholgehalte
14,5 vol%
pH: 3,7
Bewaren en serveren
Decanteren een uur voor het opdienen
Serveren bij 16-18°C. Kan tot 9 jaar oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (129 ratings)