Druiven : Touriga Nacional
De beste Touriga Nacional-druiven werden geselecteerd uit een 35 jaar oud perceel, geoogst op het ideale punt van aromatische en fenolische rijping. Handgeplukte druiven zijn
starten hun alcoholische gisting in roestvrijstalen vaten. Remontage voor ongeveer acht dagen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn in Amerikaanse eikenhouten vaten, van één en twee jaar gebruik, en dat gedurende 6 maanden.
Quinta da Alorna, majestueus gelegen in de regio Tejo, heeft een breed scala aan wijngaarden die op een duurzame en sociaal verantwoorde manier worden bewerkt, waarbij zowel voor het land als voor de arbeiders wordt gezorgd. De troefkaart van Portugal is het brede scala aan smakelijke inheemse variëteiten en die worden hier goed aan het werk gezet. Aromatische Fernao Pires, strakke, minerale Arinto en de Portugese iteratie van Tempranillo, Tinto Roriz, behoren tot de schare van oogverblindend smakelijke componenten waarmee ze moeten werken en het resultaat is een volbracht assortiment van uitgesproken Portugese wijnen.
Bewaren en serveren
Serveren bij 15-17°C
Te drinken tot 8 jaar na oogstjaar
Alcoholgehalte
14,%vol