Rijke eerste smaak van rijpe rode en zwarte vruchten met een gematigde body en tannines en toetsen van zwarte peper, rook en munt. De zachte en lange afdronk is kenmerkend voor de Baga druif en zorgt voor een frisse toets.
Quinta da Vacariça is een project van François Chasans in Tamengos (Anadia). De wijngaard eiis niet groter dan 2 hectare en heeft Baga als de favoriete variëteit. Het is ontstaan met de intentie om uitmuntende Bairrada-wijnen te produceren, waarbij wordt gekozen voor innovatieve methoden die, in combinatie met de traditionele methoden, een uniek product vormen in deze regio. Respect voor de wijngaard en voor de natuur zijn de belangrijkste punten van de bedrijvigheid van Quinta da Vacariça. De ideologie van Quinta da Vacariça is niet het volume, maar wel die van wijnen van een uitstekende kwaliteit te produceren.
Food pairing
Uitstekende begeleider van de meeste soorten vleesgerechten, gaande van kip tot wild gerechten.
Druiven: 100% baga
De wijn wordt gedurende 18 maanden op grote houten foeders gerijpt om vervolgens verder op fles te rijpen tot 2018.
Alcoholgehalte
13%
Bewaren & serveren
serveren bij 12-18°C. 2u op voorhand decanteren.
Te drinken tussen 2019 en 2028.
4,1/5 Vivino (66 ratings)
17/20 - Jancis Robinson Tasted: May 2016
90/100 - The Wine Advocate Robert Parker