Food Pairing
Kaasschotel en rood vlees
Druiven: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão
Ontsteeld gevolgd door koude premaceratie en fermentatie (8ºC) in roestvrijstalen tanks gedurende 4 dagen (24-26 ° C). Drie "délastages" per dag om zachte en structurerende tanines te extraheren en de zwarte en blauwfruitige aroma's te behouden. Veroudering in roestvrijstalen vaten van 25000L.
Délastaga= Men laat de wijn redelijk snel af waardoor de 'chapeau' breekt op de bodem, dan laat men de temperatuur in de chapeau stijgen tot 40 à 50 °C waardoor de extractie verbetert. Daarna pompt men de wijn terug bovenop de chapeau.
Oogst van 24 augustus tot 30 september. Het gebrek aan regenval, aanzienlijk beneden het gemiddelde, gedurende het hele groeiseizoen, in de winter en de lente, aangevuld met hoge temperaturen, had een aanzienlijke impact op de evolutie van de wijnstokken. Droge bladeren en kleine trossen verschenen in een relatief vroeg stadium in de ontwikkeling van de vegetatieve cyclus, vergeleken met voorgaande jaren. Er werden verschillende moeilijkheden verwacht, maar we waren verrast door het aanpassingsvermogen en de indrukwekkende veerkracht van onze wijnstokken. Gezien deze situatie waren wij vanaf juli genoodzaakt de grond te irrigeren, waardoor het mogelijk werd een deel van het water op te lossen.
tekort. Deze praktijk zorgde voor een homogene en evenwichtige evolutie van de rijping. Het was niet mogelijk om het volume van de druiven te vergroten, maar we bereikten een bijna perfecte zuurgraad/Ph/suikerverhouding. De kleinere hoeveelheid most, vanwege het feit dat dezelfde hoeveelheid schil en zaden overeenkwam met minder pulp, leverde hogere tannine- en anthocyanine-indexen op. De regenval begin september hielp de wijnstokken zich te herstellen en zorgde voor een bijna perfect einde van de rijping, wat het mogelijk maakte om harmonieuze en complexe rode wijnen te verkrijgen met veel fruit, die een stevig en zeer elegant karakter hebben en een lange afdronk die het terroir volledig weerspiegelt.
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en serveren
Serveren : 16° - 17°C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
4,2/5 - Vivino (263 ratings)