De druiven zijn vroeg rijp en hebben weinig kleur. Deze wijn is gekarakteriseerd voor het balsamico-aroma van wilde bessen, met wat tabaktonen. Delicaat en een zuurgraad in mooie harmonie met elegantie. Zachte wijn met aanhoudende maar toch lichte afdronk.
Food-Pairing
Heerlijk bij gegrilde vis, vlees en kaas.
Druiven: 100% Bastardo
50% met steel en 50% ontsteelde druiven. Fermentatie onder gecontroleerde temperatuur tussen 20º - 23ºC gedurende 15 dagen. Korte maceratie. Na de fermentatie overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van verschillende leeftijd waar malolactische fermentatie plaatsvind gedurende 10 maanden. Deze wijn is niet gefilterd en kan dus wat bezinksel ontwikkelen
Bastardo is een variëteit die overal in de Douro vooral in oude wijngaarden en koudere gebieden te vinden is. Ook bekend als Trousseau of Trousseau Noir in het Franse wijngebied van de Jura of Merenzao in de Ribiera Sacra en Valdeorras DOP's in Galicië, het is een variëteit met een korte cyclus en een vroege rijping, meestal gebruikt om het suikergehalte van de druiven te verhogen.
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -18 ºC
Alcoholgehalte
13,5% Vol
pH: 3,5
Critics & Awards