Een fijne robijnrode rode wijn met een complex aroma van wilde bessen en dennennaalden. De smaak is geweven met nobele tannines. Een goed geïntegreerd zuurgraad en een lange levendige afdronk.
Food-Pairing
Heerlijk bij fijne gegrilde vleesgerechten
Druiven: Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
De druiven worden eind september met de hand geoogst, zorgvuldig geselecteerd en vervoerd in kleine dozen van 18 kg, gevolgd door een tweede selectie bij aankomst in de wijnmakerij. De druiven worden volledig ontsteeld en in een kleine granieten "lagares” gedurende 24 uur bij lage temperatuur geweekt. Nadien volg een alcoholische gisting van ongeveer 15 dagen. Na de gisting, wordt de wijn overgegoten in nieuwe Franse eiken vaten - die eerder wel al gebruikt werden voor de vergisting van witte wijn - waar het een rusttijd van 9 maanden krijgt.
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -18 ºC
Alcoholgehalte
13,6 %
Total Acidity: 5,2 g/L
pH 3,75
Critics & Awards