Brede amberrand, met een olijfkleurige schittering, rond een mahonie gouden kern. Zeer fijne complexe neus met tonen van sinaasappelbloesem en marmelade, een discrete vanille-geur en zwoele tonen van walnoot, macadamia en marsepein, dit allemaal tegen een weelderige achtergrond van melasse en toffee.
In de mond zacht en zoet, verrijkt met een frisse zuurgraad. "De weelderige smaken van vijg, damast en gekonfijte abrikozen blijven nagalmen in de lange elegante afdronk. Een prachtig uitgebalanceerde en fijngevormde wijn met het genuanceerde en gelaagde karakter van lange houtveroudering
Taylor's uitzonderlijke 1969 Single Harvest Port is de zesde in een reeks van single harvest releases van het wijnhuis. Taylor's heeft besloten om elk jaar een beperkte release te maken van een Single Harvest Port die 50 jaar eerder werd gemaakt. De Managing Director van Taylor, Adrian Bridge, zei: "Een 50e verjaardag of een jubileum is een mijlpaal. Taylor's Single Harvest Ports bieden een unieke gelegenheid om dit te vieren met een buitengewone 50 jaar oude wijn in perfecte staat."
Food-Pairing
Taylors Single Harvest 1969 is een uitstekend digestief zonder meer, maar kan ook worden geserveerd met het rijke en nootachtige karakter van een Comté kaas
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Alicante Bouschet, Sousão, -
Single Harvest Ports zijn gemengde wijnen uit één jaar die zijn gerijpt in eiken vaten. Ze zijn volledig rijp en klaar om te drinken als ze worden gebotteld. De lange periode van houtveroudering geeft ze hun karakteristieke barnsteenkleur, zacht fluweelzacht gehemelte, warme zachte aroma's in de mond en een neus vol rijke complexe aroma's.
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Serveer bij 14-17 ° C. Enkele oogstpoorten zijn klaar voor onmiddellijk drinken en hoeven niet te worden gedecanteerd.
Kan 6 tot 8 weken na opening worden bewaard.
Critics & Awards