Een zeer frisse witte wijn met aroma's van citrus, aangevuld met bloemen nuances en sterke minerale noten. Een heerlijke wijn met verrassende volume voor dit type van wijn. Een frisse en lange afdronk
Food pairing
De wijn past perfect bij visgerechten, wit vlees en groentegerechten.
Druiven: Códega do Larinho, Rabigato, Viosinho
De druiven volledig ontsteeld, werden gevinifieerd, gevolgd door zacht pletten en maceratie gedurende ongeveer 12 uur. Na deze periode in een inerte atmosfeer werd het geperst in een pneumatische pers, gevolgd door een periode van klaring van de most van 24 tot 48 uur, afhankelijk van de variëteit en de rijpheidstoestand. De fermentatie vond plaats gedurende enkele maanden bij temperaturen tussen 12 en 16. De wijnen rijpen in roestvrij staal op fijne droesem tot ze werden gebotteld.
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Bewaren en serveren
Bewaren in een koele plaats (rond de 12ºC).
Klaar om nu te drinken. Kan gedronken worden tot 3 jaar na oogstjaar.
Serveren bij 8-12°C
Critics & Awards