Laten we het hebben over het ruige landschap van Serra do Mendro dat Alto en Baixo Alentejo scheidt. Dit geologische fenomeen dat in oost-west richting opduikt in de gemeente Vidigueira, vormt een natuurlijke corridor voor de Atlantische winden. Reserva Branco combineert het terroir van dit land, beïnvloed door het koelere klimaat en de diversiteit van de bodems, en produceert een uitgebalanceerde wijn met een opmerkelijke aromatische uitbundigheid, , geurige aroma's van lineaire structuur, hoge dichtheid en een fascinerende mineraliteit. Een aroma met tonen van rijpe citrus, oranjebloesem en witte pruim. De tonen van het hout zijn verfijnd. In de mond voornamelijk sinaasappelschil. Het is een volle, ronde en harmonieuze witte wijn
Food pairing
Zeer veelzijdige wijn. Ideaal bij pasta's, salades, visgerechten & zeevruchten. Een uitstekende wijn om ook zonder begeleiding van eten van te genieten
Druiven: 33% Arinto, 33% Alvarinho, 34% Antão Vaz
De druiven werden met de hand geplukt en de hele tros geperst in een pneumatische pers met stikstof en argon om het sap te beschermen tijdens het persproces. De fermentatie vond gedurende 4 weken plaats bij 11-12 ° C. De wijn rijpte 9 maanden in 500 liter voorheen gebruikte Franse eikenhouten vaten.
Druiven zijn afkomstig van een wijngaard (in terrassen, vergelijkbaar met de Douro) op een hoogte van 424 meter.
Alcoholgehalte
14,1 %
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-11 °C
Vanaf nu tot minstens 7 jaar na oogstjaar te drinken