Een witte wijn goud-strogeel van kleur. Complex fruitig aroma zoals passievrucht en abrikoos, alsook enkele bloemige aroma's van linden en honing. Een witte wijn die in de mond een opvallende elegantie, een uitgesproken karakter met een complexe structuur en diepte.
In 2000 begon het project met het creëren van de eerste witte wijn die op Quinta da Bacalhôa werd geproduceerd. Ten slotte werden twee beroemde druivensoorten geplant, Sémillon en Sauvignon Blanc, twee van de belangrijkste witte variëteiten in Bordeaux, en Alvarinho, een bekende variëteit in Portugal. Met deze druiven wilden we de mogelijkheden van wijnmaken op Quinta da Bacalhôa uitbreiden.
Food pairing
visgerechten, gevogelte en Azeitão kaas.
Druiven: 50% Sémillon, 25% Alvarinho & 25% Sauvignon Blanc
Elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd met respect voor hun unieke rijpheid voor een resultaat van de hoogste kwaliteit. Met een
eerste gisting in roestvrijstalen tanks, 16% van de Sémillon-most wordt 5 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten met batonnage. Na het maken van de definitieve blend, in januari 2021 Quinta da Bacalhôa White werd gebotteld.
Alcoholgehalte
13 %vol
pH: 3,4
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C.
5 tot 6 jaar na oogstjaar te drinken.
Critics & Awards
4,1/5 - Vivino (66 ratings)