Quinta das Maias werd in 1893 opgericht aan de voet van de Serra de Estrela (sterrenberg). De naam komt van de gele gaspeldoorn die op de hellingen van de berg groeien en die 'Maya (mei) genoemd worden. De 15 hectare wijngaarden bestaan uit verschillende percelen en zijn allemaal biologisch. De grote hoogte geeft een mooie zuurgraad aan de wijn. In de neus Granny Smith appels, citroen en limoen aangevuld met een mooi bloemig aroma, zoals lelies of andere witte bloemen.
Ongelooflijk fris in de mond. De smaak van appel en citrus gaat door in de mond met een extra vleugje passievrucht in de afdronk.
Food-Pairing
De verfijnde, frisse smaken en frisse zuren maken dit het perfecte aperitief heerlijk met fingerfood, lichte voorgerechten, salades, vis en zeevruchten
Druiven: Malvasia Fina, Encruzado
Quinta das Maias is een fantastische kleine wijnboerderij 600 meter boven zeeniveau op een hoogplateau in de regio Dao van Portugal, die biologisch gecertificeerd zijn. Luis Lourenco, die het landgoed runt, is trots op dit feit en ook op zijn uitstekende wijnen die niet alleen een geweldige, toegankelijke drinkbaarheid bieden, maar ook een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Het landgoed werd oorspronkelijk aan het einde van de 19e eeuw aan wijnstokken geplant, en sinds de wetswijzigingen die producenten meer vrijheid geven om hun eigen wijnen te bottelen, is de kwaliteit drastisch verbeterd en hebben vooruitstrevende producenten zoals Luis het potentieel van het fantastische graniet het terroir en de heerlijke lokale druivenrassen, Jaen, Encruzado en Malvasia Fina, ingezien
Bewaren en serveren
Serveren : 8-10 °C. Kan tot 5 jaar na de oogst worden gedronken
Alcoholgehalte
13 %vol
Critics & Awards