Druiven: Chardonnay, Souvignon Blanc & Fernão Pires
Statische decantatie gedurende 48 uur bij 8ºC, fermentatie bij 15ºC gedurende 3 weken met gemengde variëteiten. Deze bijzondere wijn, geproduceerd met Chardonnay en Fernão Pires druiven heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.
De oorsprong van Quinta de S. João Batista is verscholen in verhalen over adellijke opvolging, schenkingen aan religieuze ordes en vele andere evenementen. De Quinta maakt deel uit van het Paul do Boquilobo Biosphere Reserve, erkend door Unesco in 1981, waar het mogelijk is om observeer alle soorten trekvogels, waaronder de beroemde ooievaars en reigers en andere fauna-diversiteit zoals hazen, vlinders en adelaars, die het landschap een bijzondere schoonheid geven. Het heeft een totale oppervlakte van ongeveer 145 hectare, waarvan 130 ha wijnstokken , waarvan 15% wit en 85% rood, met bijzondere nadruk op Touriga Nacional, Castelão en Syrah. Ingevoegd in het afgebakende gebied van de Taag en gelegen in het Bairro-gebied, zijn de klei-kalksteenbodems het ideale "terroir" voor de productie van volle, complexe en intens gekleurde rode wijnen en frisse, aromatische en aanhoudende witte wijnen.
Bewaren en serveren
Serveren 10-12°C.
Kan tot 11 jaar bewaard worden
Alcoholgehalte
13,5%vol