Deze subtiel – krachtige droge wijn zit vol intrigerende smaken zoals: gekonfijte citroen, bloemenbloesem, kamille en een vleugje mandarijn. De wijn is medium-bodied, vol en fluweelzacht van smaak met een superlange, frisse en verfijnde minerale afdronk
Food-Pairing
De ideale witte wijn voor bij Bacalhao à bras: Gezouten kabeljauw, gebakken snijbiet, peterselie, ei, zwarte olijven alsook bij Varkensbuik Confit: Paksoi, ingelegde sinaasappel en zoete aardappelpuree
Druiven : Arinto, Fernão Pires, Roupeiro en andere inheemse variëteiten
Rui Reguinga was een pionier in de nu populaire subregio Portalegre, het noordelijkste en, vanwege de grote hoogte, aanzienlijk koelere deel van de Alentejo. Rui ontdekte daar begin jaren 2000 enkele zeer oude wijngaarden die decennia geleden waren aangeplant door kolonisten uit Noord-Portugal. Daarbij plantten ze rassen die ze onder andere uit de Bairrada meebrachten, naast lokale rassen. Rui zag meteen het potentieel en voelde vooral dat de combinatie van de plek en de druiven hem een wijn kon geven die in de geest was van de noordelijke Rhône waar hij zo van hield. Rui had altijd al een zwak gehad voor de betere Roussanne en hier in Portalegre kon hij er een Portugese versie van maken.
Druiven uit de subregio Portalegre, van wijngaarden in de Serra de São Mamede. Oude wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van rond de 60 jaar. Schistbodems met enkele granieten ontsluitingen. Handmatige oogst. Gisting in roestvrij staal en gedeeltelijke gisting gedurende 6 maanden in nieuwe Franse Allier eiken vaten.
Alcoholgehalte
13 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 10 - 12°C.
Kan tot 8 jaar na oogstjaar gedronken worden.
Critics & Awards