De uitbundigheid en transparantie van de Encruzado-druivensoort, gecombineerd met de delicate bloemige aroma's van Bical en de soberheid van Cercial, maakten het mogelijk om een Villae witte wijn te "ontwerpen" met een uniek profiel en levendige zuurgraad - een prachtig getuigenis van het origineel terroir!
Food-Pairing
Heerlijk bij vis, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
Druiven: Encruzado, Bical, Cercial
De oogst vond plaats van 8 september tot 3 oktober. De lente begon eerder, met de eerste tekenen in januari en februari. Het technische team heeft de juiste beslissing genomen om de vegetatieve cyclus uit te stellen. De wijnstokken werden pas in maart gesnoeid, waardoor productieverliezen als gevolg van de vorst van eind april in het afgebakende Dão-wijngebied werden voorkomen. In de lente was er meer regen dan normaal, wat een positief effect had op het herstel van de noodzakelijke waterstanden in de bodem en daardoor zorgde voor een perfecte ontwikkeling van de resterende vegetatieve cyclus. De zomer was zacht en fris, wat een zeer evenwichtige rijping van de druiven mogelijk maakte, zonder enige waterstress.
De oogst bleek genereus qua kwantiteit en kwaliteit van de druiven. We waren in staat om unieke wijnen te maken op basis van ons technische werk en kennis: wachten op de juiste momenten, op zoek naar de beste natuurlijke balans, gecombineerd met een zorgvuldige controle van de fenolische rijpheid van de druiven. De precisie, complexiteit, concentratie en genereus fruit, gecombineerd met de elegantie van de most, hebben ons in staat gesteld wijnen te produceren met een profiel en rijkdom die deze unieke regio weerspiegelen.
Bewaren en serveren
Serveren : 10 -12 ºC. Te drinken tot 4 jaar na de oogst
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Critics & Awards