De uitbundigheid en transparantie van de Encruzado-druivensoort, gecombineerd met de delicate bloemige aroma's van Bical en de soberheid van Cercial, maakten het mogelijk om een Villae witte wijn te "ontwerpen" met een uniek profiel en levendige zuurgraad - een prachtig getuigenis van het origineel terroir!
Food-Pairing
Heerlijk bij vis, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
Druiven: Encruzado, Bical, Cercial
De Amorim familie zit al decennialang in de kurkbusiness. De liefde voor kurk heeft onvermijdelijk geleid tot een vergelijkbare liefde voor wijn. Twintig jaar geleden kochten ze onder andere Quinta Nova in de Douro. In 2018 besloot de groep, na de nodige ervaring, te investeren in een andere klassieke wijnregio, de Dão, door Taboadella over te nemen. Het wijnhuis gaat terug tot de Romeinse tijd en heeft zelfs een Romeinse lagar (simpel gezegd: een grote bak waar men druiven in stampt). Gelegen in Silvã de Cima, in het hart van de wijnstreek Dão, bestaat het landgoed uit een enkel stuk van 40 hectare wijngaard, op een hoogte tussen 400 en 530 meter boven zeeniveau. Ongeveer 11 hectare is bestemd voor de witte druivenrassen: encruzado, bical en cercial. Druivenrassen die je niet vaak tegenkomt buiten de Dão, maar die het hier op de granieten bodems heel goed doen. De druiven worden verwerkt in de ultramoderne wijnmakerij die de Anorim Group heeft laten ontwerpen door architect Carlos Castanheira. De alcoholische vergisting vindt plaats op lage temperatuur in RVS tanks (80%) en cementen tulpvormige tanks (20%)
Bewaren en serveren
Serveren : 10 -12 ºC. Te drinken tot 4 jaar na de oogst
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Critics & Awards