Een elegante witte wijn met een indrukwekkende aromatische structuur. Het heeft een breed en open boeket met aroma's van citrus en pitvruchten, zoals groene appels en peren, een fluweelzachte textuur, minerale tonen en een gepolijste zuurgraad.
Food-Pairing
Uitstekend aperitief. Lekker bij salades, vis en zeevruchten, pasta en risotto, wit vlees, pizza's, en een verscheidenheid aan oosterse gerechten.
Druiven: Rabigato 100%
In de subregio Baixo Corgo vindt u Quinta da Lameira met wijnstokken van meer dan 25 jaar oud, geplant op oude terrassen gericht op het zuidoosten. Strenge handmatige selectie van druiven op de selectiemat bij de ingang van de kelder en volledig ontsteeld. Pre-fermentatieve pelliculaire maceratie, gevolgd door lichte persing van de druiven met potentiometrische scheiding van de most. Zorgvuldige gisting in "open tuit" bij gecontroleerde temperatuur gedurende bijna een maand in roestvrijstalen vaten. Aan het einde van de alcoholische gisting rijpte de wijn 4 maanden "sur les lies", met wekelijkse batonnages
Wijnmaker
Rui Cunha
Alcoholgehalte
13,4%vol
Bewaren en serveren
Serveren op 10 - 12 ºC. Kan tot 5 jaar na oogstjaar gedronken worden