In de neus, zeer fris en elegant met tonen van wilde bessen en zwarte kersen, aangevuld met verleidelijke nuances van zoethout, afkomstig van de houtlagering. In de mond is het zeer geconcentreerd, met stevige tannines en zachte textuur, zeer intense en aanhoudende afdronk. Heel lekkere, toegankelijke wijn uit de Douro Superior
Food pairing
Deze wijn past perfect bij geurige stoofschotels
Druiven: 40% Touriga Nacional, 30% Tinta Roriz, 30% Touriga Franca
Koude pre-fermentatie in lagares gedurende ongeveer 12 tot 24 uur, waarna de most wordt overgebracht naar grote vaten voor maceratie gedurende 8 dagen bij 22ºC. 40% rijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 8 maanden en de rest in roestvrijstalen tanks.
Quinta do Bispado ligt aan de voet van het Calabrese gebergte in de gelijknamige gemeente met de bergen. 7 hectare is gewijd aan de teelt van wijnstokken, ze werden halverwege de jaren tachtig geplant. De traditionele Douro-druivensoorten worden geteeld op leisteen op het zuiden en oosten op een hoogte van 125 en 170 meter.
Alcoholgehalte
13 %vol
Bewaren en serveren
Bewaren in een koele plaats (rond de 12ºC).
Klaar om vanaf nu tot 6 jaar na oogstjaar te drinken.
Serveren bij 15-16°C
Critics & Awards