Deze wijn toont een grote diversiteit aan complexe aroma's, zoals rood fruit en vanille. Medium body in de mond, het onthult opnieuw sensaties van rood fruit, harmonieus geïntegreerd met houttonen en fijne tannines die zijn verkregen door rijping in eikenhouten barriques van 250 liter. In de afdronk ontwikkelt het zachte en rijke smaken, wat zuurgraad en complexiteit, waarbij de tonen van rijp fruit, chocolade en hout wop de voorgrond blijven. Zijn droogheid en persistentie, gecombineerd met zijn fijne, elegante tannines, tonen zijn grote gastronomische en evolutiepotentieel aan. Een bewaarwijn
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij stevige gekruide maaltijden met rood gegrild of gebraden vlees, lamsvlees en wildgerechten
Druiven: Meer dan 10 autochtone varianten
De druiven worden volledig ontsteeld. Fermentatie in roestvrijstalen tanks van 26.500 liter, met een systeem van zelfgeprogrammeerd overpompen en temperatuurcontrolesystemen tussen 28 ºC en 30 ºC. Schilweking gedurende 28 dagen. Zes maanden gedeeltelijke rijping in Franse en Portugese eikenhouten vaten van 250 liter.Amerikaans eikenhouten vaten.
Alcoholgehalte
13,5%
Bewaren en serveren
Bewaren in een koele plaats (rond de 12ºC).
Klaar om nu tot 2026 te drinken. Serveren bij 16-18°C
4/5 - Vivino (1.194 ratings)
90/100 - Wine Enthusiast Tasted: Apr 2022
Wood aged, ripe and with layers of attractive black fruits, the wine is full, generous and with a fine mature balance. It is a blend of 10 grapes, with six months in wood. Drink the wine now. Roger Voss