Donkerrood. Zeer fruitig, zwart fruit (bosbessen, bramen, pruimen, kersen). Zeer complex, evenwichtig, subtiel, vrouwelijk. Evenwichtig, harmonieus, een beetje streng, goede zuurgraad en zeer mooie tannines de lange en aanhoudende afdronk
Food pairing
Uitstekende wijn bij gerechten op basis van wild
Druiven: 100% Touriga Franca (Touriga Francesa)
De druiven werden gefermenteerd in roestvrij staal “lagares” gedurende 10 dagen bij een temperatuur van
28 °C, en na 8 maanden gebotteld zonder dat ze gefilterd of koud gestabiliseerd werden. Geen eik gebruikt.
Alcoholgehalte
14,1 %vol
pH: 3,83
Bewaren en serveren
Serveren op 14 °C
Critics & Awards
Oenoloog
Domingos Soares Franco, wijnmaker en vice-president, is de jongste van de twee vertegenwoordigers van de zesde generatie van de familie die José Maria da Fonseca beheren. Hij studeerde in Davis, Californië, en begon te werken bij José Maria da Fonseca in de jaren 1980. Sindsdien heeft hij een aantal wijzigingen
geïntroduceerd in de wijnproductie en werd één van de meest innovatieve nieuwe generatie wijnmakers in Portugal.