Uitstekende, krachtige wijn bij rood gegrild of gebraden vlees en wildgerechten
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca
Het was een droog jaar, waarin ondanks grote schommelingen de gemiddelde temperatuur en neerslag lager waren dan normaal. Met uitzondering van juli, waar er twee hittegolven waren. De zomer was iets koeler, waardoor een langere rijpingscyclus van de druiven mogelijk was, wat bijdraagt aan een goede fenolische rijpheid, behoud van zuurgraad en goede hygiënische omstandigheden. Op 13 september zijn we begonnen met het oogsten van het perceel Margem. Handmatige oogst, sorteertafel, ontstelen, pletten, alcoholische gisting met inheemse gisten bij gecontroleerde temperaturen (25º tot 28ºC) in granietmolens met voettrappen en persen in een oude verticale pers. Gerijpt in gebruikte Franse eiken vaten van 500 liter gedurende 9 maanden
Alcoholgehalte
12,5%
pH: 3.5
Bewaren en serveren
Een wijn met een groot verouderingspotentieel, ideaal te drinken tussen 2017-2032.
Serveren bij 16-18°C