Herbeleef en ervaar de traditie van het produceren van wijnen in kleipotten (amphora). Het proces gaat terug naar het oude Rome, toen elk huis zijn eigen wijnproductie had. Gevinifieerd volgens eeuwenoude gebruiken. Een stille wijn met een diep robijnrode kleur, een intens aroma met duidelijke tonen van zwart fruit compote, steenfruit, en tonen van cacao. Elegant in de mond met zachte tannines, levendige zuurgraad, alles perfect in balans. Eén van de 10 beste Portugese wijnen uit het laatste decennium volgens Jancis Robinson
Na een droge, koude winter begon een regenachtige lente, waardoor het bodemvochtniveau werd hersteld dat voldoende was voor het begin van de vegetatieve cyclus. Het feit dat de lentetemperaturen, en tot het midden van de zomer, milder waren dan in voorgaande jaren, zorgde ervoor dat de hele cyclus wat vertraging opliep, maar zorgde wel voor een goede ontwikkeling van de druiven. Begin augustus veroorzaakte een hittegolf, met vijf opeenvolgende dagen, en temperaturen boven de 43 graden, vergezeld van sterke windstoten, wat leidde tot ernstige schade aan rassen die gevoeliger zijn voor dit soort omstandigheden en productietekorten. In de meeste van onze wijngaarden, overheersen er druivenrassen die beter aangepast zijn aan deze klimatologische gebeurtenissen, waardoor zich een langzame en regelmatige rijping ontwikkelde, ideaal voor het behoudt van de frisheid en aromatische intensiteit van witte wijnen en de textuur, concentratie en complexiteit van rode wijnen.
Food pairing
Uitstekende wijn voor bij stevige maaltijden met rood gegrild of gebraden vlees en kaassschotels.
Heerlijk bij wilde asperges, patrijs, varkenskarbonade en gekookte kikkererwten.
Druiven: Moreto 100%
80 jaar oude wijnranken. Natuurlijke gisting in kleipotten. Verlengde maceratie gevolgd door malolactische gisting