Een verfijnde traditionele rode wijn. De druiven worden handmatig ontsteeld, met de voeten geplet in een kleine wijnpers, precies zoals in de achttiende en negentiende eeuw. Het alzo ontstane druivensap worden dan in kleipotten gegoten waar het voor een tijdje kan gisten, om vervolgens direct overgegoten te worden in Frans eiken vaten, wat deze wijn een donker robijn rode kleur geeft. Een heerlijke rode wijn met een intense expressie en aroma's van gedroogde vijgen, groene thee en munt. In de mond een indrukwekkende concentratie van zwart fruit, complex, evenwichtig, zachte tannines en een zeer lange afdronk.
Food pairing
Heerlijk bij lamsrisotto, en andere lamsvleesgrilllades, wildgerechten, varkensschenkel en allerlei kazen
Druiven: Grand noir (58%), Trincadeira (30%) & aragonês (12%)
Fermentatie gedurende 10 dagen bij 26ºC. Daarna wordt de wijn overgebracht naar nieuwe Franse eikenhouten vaten waar het 9 maanden rijpt. Gebotteld zonder filtratie noch stabilisatie.
Alcoholgehalte
14,2%
Bewaren en serveren
Decanteren. Serveren 16-18 °C. Kan tot 10 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
4,2/5 - Vivino (193 ratings)
91/100 - Wine Enthusiast Tasted 1-Sep-2022
Oenoloog
Domingos Soares Franco