Food pairing
De perfecte rode wijn bij geroosterde vette vis
, gegrilde rood vleesgerechten en zachte kazen
Druiven: Aragonês, Syrah, Touriga Nacional
Deze wijn is gemaakt van eerder geselecteerde druiven uit onze beste wijngaarden om hun rijping gedurende enkele maanden streng te controleren, en dan uiteindelijk de beste te selecteren op hun beste rijpingspunt. Bij hun aankomst op de “Adega” werden de druiven onmiddellijk gekneusd. Daarna, tijdens de eerste 6 tot 10 dagen van de alcoholische gisting, bleef deze most langdurig in contact met de schillen. Het fermentatieproces vond plaats onder een gecontroleerde temperatuur van 25º tot 28ºC. De wijn rijpte 12 maanden in roestvrijstalen vaten en daarna nog eens 3 maanden in houten vaten om meer structuur en complexiteit te krijgen voordat hij wordt gebotteld.
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 15-17°C. Minstens 3 tot 4 jaar te bewaren