De tweede wijn van de grote »Poeira« van de jonge wijnmaker, Jorge Moreira. Geen enkele andere wijnmaker aan de Douro is net zo gevoelig voor tannines als hij; geen wonder dat hij herhaaldelijk werd uitgeroepen tot de beste wijnmaker in Portugal en zijn wijnen krijgen regelmatig eersteklas beoordelingen.
Van de jongere wijnstokken geperst (aanplant in 2001) en een verdomd goede rode wijn die gedijt op steile leisteen-terrassen hoog boven het pittoreske stadje Pinhao aan de Douro.De wijn is donker en helder, krenten, daarachter kruiden en specerijen, levendige mineraliteit. Koele elegantie in het begin, donker en stralend, ook aardse tonen in de mond, pakkende, beknopte afdronk met veel fijne tannines en frisse zuren. Schitterend!
Geweldig toch wat Portugal te bieden heeft! Authentiek en puur genot! Hoe kan een rode wijn uit één van de heetste rivierdalen ter wereld zo fris en goed verlopen? Jorge Moreira kent zijn regio, zijn wijnstokken & zijn klimaat.
Food pairing
Perfect bij allerlei soorten rood vlees, BBQ & wildgerechten
Druiven: Touriga franca, Tinta roriz, Tinta cao, Touriga nacional
De wijn komt uit een uitstekende wijnoogst, die wordt gekenmerkt door een milde zuurgraad maar een betoverende, precieze frisheid. Vinificatie deels in open granieten gistingskuipen en deels in inox. Heeft 14 maand gerijpt op houten vaten
Alcoholgehalte
14,2%
pH: 3,6
Bewaren en serveren
Te drinken tot 10 jaar na oogstjaar. Serveren bij 16-17°C
Critics & Awards