Quinta da Boavista is één van de meest iconische wijnboerderijen van de regio. Het maakte deel uit van de eerste afbakening van de Douro regio zoals die door de markies van Pombal, één van de meest bekende persoonlijkheden in de geschiedenis van de Douro en portwijnen, in 1757 opgetekend werd. De wijnen van deze quinta zijn afkomstig van 40 ha zeer oude wijnstokken en worden geteeld op biologische principes, in staat om intense, harmonieuze en zeer complexe wijnen te produceren
Food Pairing
De ideale metgezel bij alle soorten fijne vleeswaren, wildgerechten en harde kazen
Druiven : The wine Ujo, planted in 1930, has more than 25 different varieties
Vinificatie
Met de hand geselecteerd en geplukt. Gisting gebeurd in nieuwe eiken vaten van 500 liter. Na maceratie rijpen de wijnen verder in Franse eiken vaten van 225 liter. Oenologen: Rui Cunha en Jean-Claude Berrouet
Bewaren en serveren
Liggend bewaren bij een temperatuur van 15°
We raden aan deze wijn te decanteren voordat u hem uitschenkt
16°-18°C
Alcoholgehalte
13,5%