Food pairing
Te genieten met wild, gegrild vlees en goed gekruide gerechten.
Druiven: 80% Touriga Nacional, 20% Tinta Roriz
Oogsten gebeurd normaal tussen de tweede helft van september en de eerste helft van de maand in oktober. De oogst wordt in kleine dozen van 10 kg geplaatst. Deze wijnen worden verkregen na gisting bij gecontroleerde temperatuur om al hun aromatische elegantie te behouden, in zeer grote houten vaten en een roestvrijstalen tank, gedurende 7 tot 10 dagen. De wijn wordt gemaakt door malolactische gisting in Franse eiken vaten en heeft een daaropvolgende rijpingstijd van 18 maanden om de structuur en complexiteit ervan te versterken.
Alcoholgehalte
14,6 %vol
pH: 3,7
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
16-18°C
Critics & Awards
Silver Outstanding
- International Wine & Spirit Competition, 2016
Bronze
- International Wine Challenge, 2015
Silver
- Decanter World Wine Awards, 2014
Silver
- International Wine Challenge, 2014
Commended - International Wine Challenge, 2013
17,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Mar-2014
91/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 10-Jan-2016
17/20 - Jancis Robinson Tasted: 10-Jan-2012