Food pairing
Heerlijk bij vlees gerechten zoals fondue en kruidige gerechten
Druiven: 50% Touriga Nacional, 20% Tinta Roriz, 15% Jaen 15% Alfrocheiro
Een blend van Touriga Nacional, vol en volumineus met de zoete en gestructureerde Tinta Roriz en het complexe aroma van de Jaen, groeiend op hellingen op een hoogte tussen 350-400 meter. De wijnstok wordt verbouwd binnen een programma van geïntegreerde bescherming. : het gebruik van herbiciden is verboden. Het plukken van de druiven gebeurt manueel, druif per druif, wanneer het ideale rijpingspunt is bereikt, normaal gesproken tussen de tweede helft van september en de eerste helft van oktober. De oogst wordt verzameld in kleine dozen van 10 kg.
Gisting bij een gecontroleerde temperatuur om al hun aromatische elegantie te behouden, in grote houten vaten en roestvrijstalen tanks, gedurende 20 dagen. Malolactische gisting in Franse eikenhouten vaten en een rijpingstijd van 18 maanden om de structuur en complexiteit van de wijn te versterken.
Alcoholgehalte
13,9 %vol
pH: 3,73
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
Serveren bij 16°C.