Food Pairing
Kaasschotel en rood vlees
Druiven: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão
Ontsteeld gevolgd door koude premaceratie en fermentatie (8ºC) in roestvrijstalen tanks gedurende 4 dagen (24-26 ° C). Drie "délastages" per dag om zachte en structurerende tanines te extraheren en de zwarte en blauwfruitige aroma's te behouden. Veroudering in roestvrijstalen vaten van 25000L.
Délastaga= Men laat de wijn redelijk snel af waardoor de 'chapeau' breekt op de bodem, dan laat men de temperatuur in de chapeau stijgen tot 40 à 50 °C waardoor de extractie verbetert. Daarna pompt men de wijn terug bovenop de chapeau.
Alcoholgehalte
14%
Bewaren en serveren
Serveren : 16° - 17°C. Kan tot 7 jaar na oogstjaar gedronken worden
Critics & Awards
4,2/5 - Vivino (637 ratings)