Food pairing
Een heerlijke rode wijn, ideaal voor gerechten met rood-, geroosterd of gegrild vlees en pasta
Druiven: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alicante Bouschet, Baga
Voornamelijk geproduceerd uit Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz en andere variëteiten, geteeld op de hellingen van Vale do Rio Sabor en Vale do Douro, in de subregio Douro Superior. De wijnstokken zijn tussen de 20 en 35 jaar oud. Fermentatie in Quinta Vale do Sabor, in roestvrijstalen inox vaten gedurende 7 tot 12 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur tussen 22ºC en 27ºC. Rijping in Franse eikenhouten vaten van 2e en 3e jaar gedurende 6 maanden. Gevolgd door veroudering in roestvrijstalen inox vaten gedurende de resterende 13 maanden.
Alcoholgehalte
14 %
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18 °C
Critics & Awards