Mooi granaatrood van kleur en enkele violette tonen. Deze wijn heeft de typische kenmerken van het Douro terroir met een explosie aan rijpe rode bosvruchten in de mond. Complexe, subtiele toast, chocolade en bloemblaadjes. Zacht van smaak, goed volume, goed gestructureerd en eindigend in een mooie afdronk
Food-Pairing
Heerlijk met in de oven gebakken vis, gegrild of gemarineerd
vlees of met stevige kazen
Druiven
: 30% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz,
40% Touriga Nacional
Manuele ontsteling van de druiventrossen voor het binnengaan
van de kelders, verlengde maar zachte schil, maceratie en alcoholische fermentatie bij een temperatuur van 26°C. Fermentatie gebeurt in gerobotizeerde “Lagars” van roestvrij staal. Rijpt in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Alcoholgehalte
14,5%
Conserveren en serveren
Serveren bij 16 - 18°C