Bleke strokleur. Het fijne aroma combineert frisse fruitgeuren met de zachte aroma's en hints van eiken vaten van de traditionele witte port. Fris en levendig en een frisse, droge afdronk. Taylor's was de eerste die de droge witte aperitiefport introduceerde. Chip Dry White Port werd voor het eerst gemaakt in 1934, sindsdien heeft het een toegewijde aanhang over de hele wereld verworven. Chip Dry is gemaakt van geselecteerde droge witte portwijnen geproduceerd van druiven geteeld in de Douro Superior (het oostelijke deel van de Douro-vallei). Hoewel verschillende witte druivensoorten worden gebruikt, domineert de Malvasia Fina-druif.
Food-Pairing
Gekoeld serveren als aperitief. Het kan ook worden gedronken als cocktail geserveerd met een aantal ijsblokjes in een glas, aangevuld met tonic en een bladje verse munt. Begeleid met gezouten amandelen of olijven, is dit het perfecte aperitief
Druiven: Malvasia, Codega, Esgana Cão, Folgasão, Gouveio, Viosinho & Rabigato
Chip Dry wordt geproduceerd op basis van de traditionele portwijn-vinificatiemethode, waarbij brandewijn aan de most wordt toegevoegd om de gisting te stoppen en om een deel van de natuurlijke suikers van de druif in de afgewerkte wijn te bewaren. In het geval van Chip Dry wordt de brandewijn later toegevoegd, wanneer meer suikers zijn omgezet in alcohol, waardoor een port van een heerlijke droogheid ontstaat. De individuele wijnen worden afzonderlijk 4 à 5 jaar gerijpt in eiken vaten en worden dan kort voor het bottelen bij elkaar gemengd
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Gekoeld serveren tussen 6-10 °C
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden
Critics & Awards
90/100 - Wine Enthusiast Voss Tasted: 30-Jan-2019
Commended - International Wine Challenge, 2018
Commended - International Wine Challenge, 2016
Commended - International Wine Challenge, 2015
87/100 - Jamie Goode Tasted: 2-Jan-1990
83/100 - CellarTracker